Trimble R580

Trimble R580

Trimble R580

Íme, egy újabb megbízható integrált GNSS vevő a Trimble portfóliójából, mely a munkaterületeken mindennap felmerülő magas pontossági igények kielégítésére lett megalkotva.

A Trimble® ProPoint® pozícionáló motor kiváló hatékonyságot biztosít a GNSS észlelési szempontból kihívásokkal bíró terepi körülmények között is. Legyen az nagyvárosi környezet, vagy éppen sűrű erdő a Trimble R580 mérőrendszerre mindig számíthat!

Leírás

Trimble R580 RTK GNSS vevő

Hatékonyság

Íme, egy újabb megbízható integrált GNSS vevő a Trimble portfóliójából, mely a munkaterületeken mindennap felmerülő magas pontossági igények kielégítésére lett megalkotva. A Trimble® ProPoint® pozícionáló motor kiváló hatékonyságot biztosít a GNSS észlelési szempontból kihívásokkal bíró terepi körülmények között is. Legyen az nagyvárosi környezet, vagy éppen sűrű erdő a Trimble R580 mérőrendszerre mindig számíthat! Amennyiben nincs lehetősége földi korrekciók vételére, válassza a Trimble CenterPoint® RTX műholdas szolgáltatást a precíz helymeghatározáshoz! Ehhez kapcsolódik a Trimble xFill® lehetősége is, mellyel földi korrekcióvesztés esetén is még 5 percig FIX megoldással folytathatja tovább a munkát! Trimble vevője így segíti át Önt észrevétlenül nehéz terepen pl. a mobilnet szolgáltatás kieséseken.

Pontosság és kezelhetőség

A Trimble R580 egyaránt biztosít pontos és professzionális megoldást nagy pontosságigényű geodéziai feladatok, illetve GIS munkafolyamatok számára is. A könnyű kezelhetőségét a  Trimble Access™ vagy Trimble TerraFlex ® terepi szoftver biztosítja, melyekre kifejezetten optimalizálva van ez az integrált RTK GNSS vevő.

Megbízhatóság

A gyártó folyamatosan fejlesztett Trimble Maxwell™ 7 technológiája magas fokú védelmet biztosít a jelzavarás és –hamisítás ellen. Ugyanakkor a Trimble EVEREST ™ Plus  a több-utas terjedést van hivatva szűrni, illetve kizárni a még pontosabb pozíció meghatározás érdekében. A GNSS fejezet elérhető integrált Rx 450 MHz-es UHF adatátviteli rádióval is, így alkotva vevőpár, vagy éppen vevőflotta rover tagját. Maga a műszer katonai szabványoknak megfelelő terep állóságú és IP65 por- és vízállósági besorolással rendelkező házazást kapott. Így Ön nem csak a mérőrendszere pontosságában, de tartósságában is biztos lehet!

Letölthető dokumentumok:

Trimble R580 Datasheet

Trimble Pro Point Tech Overview

Trimble GNSS Survey Receivers Product Comparison – May 2023

 

Műszaki specifikációk

 

TELJESÍTMÉNY JELLEMZŐK

GNSS technológia:Konstelláció-független, rugalmas jelkövetés és jobb helymeghatározás1 kihívást jelentő környezetben a Trimble ProPoint GNSS technológiával. Trimble RTX® korrekciók Fejlett Trimble Maxwell 7 technológia Trimble EVEREST Plus többutas jelterjedés akadályozás Spektrumanalizátor a GNSS zavarás elhárításához Anti-Spoofing (jelzavarás elhárító) képességek Japán LTE szűrés 1510 MHz alatt lehetővé teszi az antennák használatát 100 m-re a japán LTE mobiltoronytól Iridium Szűrés 1616 MHz felett lehetővé teszi az antenna használatát 20m-re az Iridium átviteltől.
Egyidejűleg követett műholdjelek:GPS: L1C, L1 C/A, L2E (L2P), L2C, L5 GLONASS: L1C/A, L1P. L2C/A, L2P, L3 SBAS: L1 C/A (EGNOS/MSAS GAGAN/SDCM), L1 C/A és L5 (WAAS) Galileo: E1, E5A, E5B, E5 AltBOC BeiDou: B1, B1C, B2, B2A, B2B QZSS: L1 C/A, L1C, L2C, L5 IRNSS: L5 L-band: Trimble RTX™ korrekciók
Csatornaszám336

 

POZÍCIONÁLÁSI TELJESÍTMÉNY

STATIKUS GNSS FELMÉRÉS

Statikus és Gyors statikus

Vízszintes:3 mm + 0.5 ppm RMS
Magassági:5 mm + 0.5 ppm RMS

 

VALÓSIDŐS KINEMATIKUS FELMÉRÉS

RTK pozícionálás2 Bázisvonal <30 km

Vízszintes:10 mm + 1 ppm RMS
Magassági:20 mm + 1 ppm RMS

Hálózati RTK 2:

Vízszintes:10 mm + 0.5 ppm RMS
Magassági:20 mm + 0.5 ppm RMS

 

KÓD DIFFERENCIÁLIS GNSS POZICIONÁLÁS
Vízszintes:0.25 m + 1 ppm RMS
Magassági:0.50 m + 1 ppm RMS
SBAS3:tipikusan <5 m 3DRMS

 

UTÓ-FELDOLGOZÁSOS KINEMATIKUS MÉRÉS2
Vízszintes:10 mm + 1 ppm RMS
Magassági:20 mm + 1 ppm RMS

TRIMBLE RTX KORREKCIÓS SZOLGÁLTATÁS

CenterPoint RTX 4

Vízszintes:2 cm RMS
Magassági:5 cm RMS

 

RTX lefedettségi idő a megbízhatóság eléréshez – adott régióban (Trimble RTX Fast régiók):<1 perc

 

TRIMBLE xFILL5

Vízszintes:RTK6 + 10 mm/perc RMS
Magassági:RTK6 + 20 mm/perc RMS

 

HARDVER

 

AKKUMULÁTOR ÉS ENERGIAELLÁTÁS
Belső:Cserélhető, újratölthető Li-Ion akkumulátor, akkumulátor kamrában.
Külső:Tápellátás a Mini-B USB csatlakozón, ami nem szolgál a belső GNSS-vevő akkumulátorának töltésére.
Energiafogyasztás:2.75 W
Működési idő belső akkumulátorral5 óra (környezeti hőmérséklettől függően)
FIZIKAI JELLEMZŐK
User interface:LED állapotkijelzők, Ki/Bekapcsoló gomb, egy gombos indítás
Méret:14.0 cm átmérő x 11.4cm magasság
Tömeg:1.08 kg csak a vevő

 

KÖRNYEZETTŰRÉS

Hőmérséklet

Működési hőmérséklet7:–20 °C – +55 °C
Tárolási hőmérséklet:–40 °C – +75 °C

 

Páratartalom:100% lecsapódó
Por- és vízállóság:IP65

 

Sokk és rázkódás teszt

Rúddal való ejtés:2 m-ről betonra
Sokk:Nem működve: 75G 6 msec alatt Működve: 40G-ig, 10 msec alatt
Rázkódás:MIL-STD-810G (üzemeltetési)

 

BELSŐ ANTENNA

Frekvencia tartomány:L1/L2 (GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, QZSS), MSS (RTX), SBAS.

 

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS ADATTÁROLÁS

USBUSB 2.0 (Type B)
WiFi:Egyidejű kliens- és hozzáférési pont (AP) üzemmódok
Bluetooth:Teljesen integrált és zárt. 2.4 GHz BT modul8
Hálózati protokollok:HTTP (web browser GUI); NTP Server, TCP/IP vagy UDP; NTRIP v1 és v2, Client mód; mDNS/uPnP service discovery; dinamikus DNS; eMail riasztás; hálózati link a Google Earth-höz; PPP és PPPoE

Támogatott adatformátumok

Bemeneti korrekciók:CMR+, CMRx, RTCM 2.1, RTCM 2.3, RTCM 3.0, RTCM 3.1, RTCM 3.2 input és output
NMEA és GSOF adatkimenet:24 NMEA, GSOF, RT17 és RT2
Adattárolás:48 MB belső memória9
Külső kommunikációs lehetőségek:Külső GSM/GPRS modem, mobil telefon támogatás
Belső rádió (opcionális):Integrált 450 MHz UHF rádió
Csatornaugrás (450 MHz):12.5 és 25 KHz
Érzékenység (450 MHz):-103 dBm, GMSK 9600 baud, 25 kHz csatornaugrás
Pozícionálási ráta:1 Hz, 2 Hz, 5 Hz, 10 Hz

1 A kihívást jelentő GNSS-környezetek olyan helyek, ahol a vevőkészüléknek elegendő műhold áll rendelkezésre ahhoz, hogy elérje a minimális pontossági követelményeket, de a jelet részben akadályozhatják és/vagy visszaverődhetnek a fákról, épületek és egyéb tárgyak. A tényleges eredmények a felhasználó földrajzi elhelyezkedésétől és a légköri aktivitástól függően változhatnak, a szcintillációs szintek, a GNSS-konstelláció állapota és rendelkezésre állása, valamint a többutas útvonalak és a jel elzáródásának szintje függvényében.

2 A pontosság és a megbízhatóság függhet olyan anomáliáktól, mint a többutas terjedés, akadályok, műholdgeometria, interferencia és a légköri viszonyok. Mindig kövesse az ajánlott gyakorlatokat. Meghatározott R580 vevő (utófeldolgozás) pontosság általában 100 km, vagy annál rövidebb alapvonal-hosszúság esetén érhető el. Az utófeldolgozás pontossága megkövetel legalább 2 perc adatgyűjtést.

3 Az SBAS rendszer teljesítményétől függ.

4 Az RMS-teljesítmény megismételhető helyszíni méréseken alapul. Az elérhető pontosság és az inicializálási idő a vevő és az antenna típusától és képességeitől, a felhasználó földrajzi elhelyezkedésétől és légköri aktivitásától, a szcintillációs szintektől, a GNSS-konstelláció állapotától és rendelkezésre állásától, valamint a többutas terjedés szintjétől, beleértve az akadályokat, például a nagy fákat és épületeket, függően változhat. 5 A pontosság a GNSS műholdak elérhetőségétől függ. xFill Premium előfizetés nélkül az xFill helymeghatározás

5 perc rádiós leállás után megszűnik. xFill Premium 5 perc után is folytatódik, feltéve, hogy a megoldás konvergált, jellemző pontossága nem haladja meg a 3 cm vízszintes és 7 cm függőleges pontosságot. xFill nem minden régióban érhető el, további információért érdeklődjön a helyi értékesítési képviselőnél.

6 Az RTK a korrekciós forrás elvesztése és az xFill elindítása előtti utolsó bejelentett pontosságra utal.

7 A vevő -20 °C-ig normálisan működik, a belső akkumulátorok -20 °C és +60 °C között (környezeti hőmérséklet +50 °C).

8 A Bluetooth típusjóváhagyások országspecifikusak.

9 A belső memória ténylegesen rendelkezésre álló kapacitása kisebb, mint a megadott kapacitás, mivel a firmware a memória egy részét foglalja. A rendelkezésre álló kapacitás változhat, ha frissíti a vevőegység firmware-ét.

 

error: Content is protected !!