TRIMBLE REAL WORKS

TRIMBLE REAL WORKS

TRIMBLE REAL WORKS

Erőteljes Irodai Szoftver Lézer Szkenneléshez

A Trimble® RealWorks® egy nagy teljesítményű irodai szoftver, mely nem csak beolvassa az Ön 3D lézer szkennerének részletgazdag mérési eredményeit, de lenyűgöző szállítható 3D adatokká alakítja.
Mint a Trimble 3D szkennelési megoldások irodai összetevője, a Trimble RealWorks nagy adatmennyiségek hatékony kezelését, feldolgozását és elemzését biztosítja.

 

Mi is a Trimble RealWorks belülről?

A Trimble® RealWorks® szoftver lehetővé teszi épített vagy adatgyűjtésből származó pontfelhők megjelenítését, illesztését, böngészését és manipulálást. Fejlett, mégis egyszerű kezelés jellemzi. Amilyen erőteljes a RealWorks a nagy méretű adatkészletek kezelésében, olyan könnyű használni. A szoftver lépésről-lépésre kalauzolja keresztül az összetett adatok kezelésén és szerkesztésén, így biztosítva, hogy Ön és megrendelői is elérjék céljukat.

Leírás

Erőteljes Irodai Szoftver Lézer Szkenneléshez

A Trimble® RealWorks® egy nagy teljesítményű irodai szoftver, mely nem csak beolvassa az Ön 3D lézer szkennerének részletgazdag mérési eredményeit, de lenyűgöző szállítható 3D adatokká alakítja.
Mint a Trimble 3D szkennelési megoldások irodai összetevője, a Trimble RealWorks nagy adatmennyiségek hatékony kezelését, feldolgozását és elemzését biztosítja.

 

Mi is a Trimble RealWorks belülről?

A Trimble® RealWorks® szoftver lehetővé teszi épített vagy adatgyűjtésből származó pontfelhők megjelenítését, illesztését, böngészését és manipulálást. Fejlett, mégis egyszerű kezelés jellemzi. Amilyen erőteljes a RealWorks a nagy méretű adatkészletek kezelésében, olyan könnyű használni. A szoftver lépésről-lépésre kalauzolja keresztül az összetett adatok kezelésén és szerkesztésén, így biztosítva, hogy Ön és megrendelői is elérjék céljukat.

 

Amit a RealWorks lehetővé tesz:

►► Nagy méretű adatok kezelése, feldolgozása és elemzése

►► Okos felmérési módszerek, fél-automatikus tisztítás, vízszintes és magassági vetítések

►► Eredmények publikálása videókészítéssel, valamint Google Earth exportálással (kml formátum)

►► Automatikus illesztés jeltárcsák használatával, vagy azok anélkül

►► Gyors célpont minőség ellenőrzés

►► Illesztési jegyzőkönyv készítés

►► Egyszerű CAD export igény szerinti tervezői csomagként

►► Önálló projektcsomagok közzététele megtekintéshez, böngészéshez, mérésekhez, megjegyzés készítéshez

 

Támogatott munkafolyamatok

A Trimble RealWorks a munkafolyamatok széles skáláját támogatja, így Ön hatékonyan és biztosan szerkesztheti, feldolgozhatja és módosíthatja a 3D lézerszkennerével gyűjtött adatokat.

 

ADAT IMPORT ÉS ALAPVETŐ KEZELÉS

Olyan szabványos adatkezelési feladatokat hajt végre, mint az adatok importja és exportja általános formátumokba

►► A Trimble RealWorks fejlett szabványos eszközkészletet szolgáltat, mely az adatmegjelenítést és az export előkészítést biztosítja az általános CAD alkalmazások számára.

 

ADAT ILLESZTÉS / 3D PONTFELHŐ

A TrimbleRealWorks széles kínálata lehetővé teszi a projektek gyors illesztését és eredményei elemzését.

►► Célok automatikus felismerése és illesztése: Automatikus felismerés és gömb vagy fekete-fehér sík tárcsa létrehozása, majd regisztrációjuk

►► Gyors célpont elemzés és szerkesztés a Target Analyzer Tool alkalmazásával

 

FEJLETT ILLESZTÉS

Szkenneljen, úgy ahogy Önnek jó! A könnyű kezelhetőségű fejlett regisztrációs eszköztár a Trimble RealWorks-ben mindig megbízható és pontos illesztést szolgáltat.

►► A tulajdonságokon alapuló, célpont nélküli illesztés teszi lehetővé az automatikus szken-illesztést, anélkül, hogy Önnek célpontokat kellene kihelyezni terepen, vagy a közös pontokat egyesével kellene összegyűjtenie.

►► A finomító illesztés teszi lehetővé, hogy javítsa a projekten belüli regisztrációkat a különböző álláspontok pontfelhői között, a legjobb illeszkedés figyelembe vételével.

 

2D ÉS 3D EREDMÉNYTERMÉKEK

Készítsen számos munkaközi vagy végleges eredménytermék típust! Az alapvető 2D és 3D eszközök széles skálája lehetővé teszi, hogy Ön az alábbiakat hozza létre:

►► Keresztszelvények
►► Digitális felületek (Mesh)
►► Szintvonalak
►► Térfogatszámítások
►► Vonalműveletek
►► Orto-fotók
►► Modellek
►► Padlófelület sík és szint vizsgálata

 

FEJLETT 3D EREDMÉNYTERMÉKEK ÉS INSPEKCIÓ

Hasonlítsa össze a megvalósulást a tervvel, kivitelezés előtt és után…sőt!

A fejlett inspekciós eszközkészlet a Trimble RealWorks ideális olyan monitoring alkalmazásokhoz, mint az utak és hidak mérnöki ellenőrzése, valamint a bányamérés. Ezek az eredménytermékek gazdagabbak, részletesebbek és sokkal több hasznos információt szolgáltatnak Önnek és megrendelőinek.

►► Vesse össze a megépült adatot a jelen tervezettel!
►► Generáljon inspekciós adatot és jelenítse meg, többféle variációban!
►► Nyerjen ki 2D & 3D grafikus megjelenítést a résekről, kátyúkról, illetve egyéb deformációkról könnyű analízissel!
►► Importáljon profilokat és geometriai primitíveket egy CAD terv fájlból, .dxf vagy .dwg formátumban, illetve exportáljon grafikus fájlokat .dxf és .dgn formátumba!
►► Ossza meg az információkat az eredmények közvetlen nyomtatásával, a RealWorks integrált print-out interfészén keresztül!

 

FEJLETT-TARTÁLY MODUL

Magas szinten automatizált tárolótartály inspekció és kalibráció.

Az Advanced-Tank modul speciális ipari eszközkészletet tartalmaz tárolótartályok összehasonlítására és inspekciójára.

Ezen eszközkészletek és munkafolyamatok az iparra vannak szabva, a pontfelhő adataiból térfogati táblázatok kitöltésére és inspekciós jelentések elkészítésére.

 

3D CAD MODELL GENERÁLÁS

Hozzon létre 3D formákat és geometriákat megjelenítésre, számításra, egyéb véges elem felhasználásra!
A Trimble RealWorks Modeling modul lehetővé teszi, hogy Ön nagyon gyorsan részleges- vagy teljes modelleket hozzon létre, ez különösen jól használható ott, ahol a geometriai alakzatokkal kell kiegészíteni az eredményterméket.

A Trimble RealWorks sokféle formát képes modellezni, azért, hogy Ön egyszerű CAD-kompatibilis geometriákkal írja a le az épített környezetet.

►► Az adatmodellezés gyorsabbá teszi az elemzéshez szükséges az adatátvitelt

►► A valóságon alapuló 3D modellek alkalmazása a leghatékonyabb módja szimulációk futtatásának

 

KÖZÖS MUNKA ÉS ADATMEGOSZTÁS

Ossza meg könnyedén adatait ügyfeleivel egy testre szabható és professzionális formátumban a publisher alkalmazásával!

A Publisher-rel publikálhat projektet Internet Explorerben való megtekintéshez.

A publikálás lehetővé teszi a projekt 2.5D-s megtekintését, azon mérések végrehajtását, illetve ahhoz megjegyzések rendelését. A publikáció tartalmazhat olyan médiaadatokat, mint képek és videók, valamint linkeket egyéb dokumentációkhoz és honlapokhoz.

Mikor Ön elkészít egy publikált projektet, választhat, hogy engedélyezi vagy tiltja a címzettek számára, hogy a projektból adatokat nyerhessenek ki.

 

TRIMBLE REALWORKS KONFIGURÁCIÓK

A Trimble RealWorks szoftver különböző verzióban és licencelt összetevőkkel érhető el, melyek bármikor változtathatóak.

Próbálja ki még ma, töltse le a Trimble RealWorks Viewer-t, mely lehetőséget biztosít pontfelhők megnyitására és a RealWorks eszközök kipróbálására!

 

RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

Operációs rendszer

►► Microsoft® Windows® 7, 8 vagy 10 – 64-bit
►► Processzor: minimum 2.8 Ghz (Quad-Core) vagy magasabb, (Intel quad core Hyper-Threading támogatás különösen javasolt)
►► RAM: minimum 8GB (16 GB vagy magasabb javasolt)*
►► VGA card: OpenGL 3.2 kompatibilis 1GB VRAM-mal (3GB, vagy magasabb javasolt)
►► 3-gombos egér

 

Egyéb követelmények

►► Solid State Drive (SSD) a maximális teljesítményért (pref. 256 GB) – különösen javasolt.

 

TÁMOGATOTT NYELVEK

►► Egyszerűsített kínai
►► Német
►► Orosz (opcionális)
►► Angol
►► Olasz
►► Spanyol
►► Finn
►► Japán
►► Francia
►► Koreai

 

* A rendelkezésre álló RAM mennyisége közvetlenül befolyásolja a rendszer képességét a tekintetben, hogy belátható időn belül nagy méretű adatkészlet minden pontját megnyissa. Tekintse meg a javasolt maximálisan betölthető pontmennyiségeket, a rendelkezésre álló RAM alapján:

8 GB – 250 millió
16 GB – 500 millió
24 GB – 750 millió
32 GB – 1 milliárd
64 GB – 2 milliárd

Megjegyzés: Az adatok nagyobb mennyisége progresszíven növeli a megnyitás idejét.

 

LICENCE LEHETŐSÉGEK

Mindegy, hogy melyikre is van szüksége, a Trimble RealWorks szoftver számos formában érhető el, melyek egy alapváltozatból indulnak ki, aminek része pl. az illesztési és szintvonal rajzolási munkafázis, egészen a teljes funkcionalitású kiadáshoz, mely minden megoldást tartalmaz.

 

►► Trimble RealWorks Base:
Olyan tipikus adatfeldolgozási feladatokat tartalmaz, mint az import, export ismert, közös formátumokba, szkennelések alapvető illesztése, megtekintésük, illetve böngészésük, pontfelhők szegmentálása, továbbá mintavételezése, valamint alapvető 2D és 3D eredménytermékek előállítása.

 

►► Trimble RealWorks Advanced:
Alkalmazza az erőteljes 2D/3D inspekciós eszközöket, tartalmazza keresztszelvényezést, orto-projekciót profilozó funkciókat, lenyűgöző eredménytermékek létrehozásához. A fejlett illesztési funkciók magasabb szintű szkennelési lehetőségeket biztosítanak a pontfelhőben is.

 

►► Trimble RealWorks Advanced-Modeler:
A Modeler modul az Advanced kiegészítő funkciója, mely gyors és intuitív 3D modellezési képességekkel bír. Különösen jól használható olyan mérnöki felmérésekben és ipari alkalmazásoknál, mint a felújítások, ahol javításokat vagy kiegészítéseket kell eszközölni és ehhez texturázott szerkezeteket kell modellezni, mely modellek a végső eredménytermékek lesznek.
A Publisher ezzel a licencelt verzióval is elérhető.

 

►► Trimble RealWorks Viewer utility:
RWP fájlok megtekintését biztosítja. Elérhető a trimble.com-on.

 

►► Advanced-Tank:
Speciális ipari tároló tartályok inspekciójához és összehasonlításához szükséges eszközöket és munkameneteket tartalmazza.

Rövid videó a Trimble Real Works irodai feldolgozó szoftverről:

error: Content is protected !!